top of page
Пошук
  • Фото автораELEGIN

Інфляція в єврозоні у квітні залишилася на рівні 2,4%

Показник не змінився у порівнянні із березнем поточного року


Інфляція в єврозоні у квітні 2024 року зросла на 2,4% р./р., показник не змінився у порівнянні із березнем. Про це свідчать попередні дані Євростату.


Опитані аналітики Trading Economics також очікували, що інфляція в єврозоні збережеться на рівні попереднього місяця.


Базова інфляція, яка виключає витрати на енергію та харчові продукти, у квітні сповільнилася до мінімальних із лютого 2022 року 2,7% (2,9% у березні поточного року).

У квітні країнами-членами блоку з найвищими річними темпами інфляції були Хорватія (4,7%) та Бельгія (4,9%), найнижчі були зафіксовані у Литві (0,4%) та Фінляндії (0,6%).


Як зазначає Euronews, дані про інфляцію за квітень можуть створити основу для першого зниження ставки Європейського центробанку у червні поточного року. Проте може знадобитися подальша обережність, якщо місячні показники загальної та базової інфляції збережуться на цих рівнях у травні та надалі. Такі стійкі рівні можуть потенційно перешкодити або навіть призупинити цикл зниження ставок ЄЦБ.


Нагадаємо, що сезонно скоригований ВВП єврозони та Євросоюзу за підсумками січня-березня 2024 року зріс на 0,3% у порівнянні з попереднім кварталом. У четвертому кварталі 2023-го економіка єврозони впала на 0,1% кв./кв., а ЄС – залишилась стабільною.


Fitch Ratings підвищило прогноз зростання глобального ВВП у 2024 році на 0,3 в.п. у порівнянні з попереднім прогнозом – до 2,4%. Очікування для єврозони переглянули до 0,6% з 0,7%.

0 переглядів

Останні пости

Дивитися всі

Китай за січень-квітень скоротив виплавку сталі на 3% р./р.

Аналітики очікують зростання виплавки сталі в травні завдяки покращенню попиту та перспектив споживання Китайські металургійні компанії за підсумками січня-квітня 2024 року скоротили виробництво сталі

Канадські металурги виступають за посилення захистних заходів щодо імпорту сталі

Галузева асоціація закликала владу вжити заходів, аналогічних американським Металурги Канади закликали владу до більш активних дій після оголошення США щодо підвищення тарифів на певну китайську проду

bottom of page